Hlavní obsah

Muž vytahoval lampu ze zásuvky, zabil ho elektrický proud

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

O život přišel ve čtvrtek odpoledne dvaašedesátiletý muž z Třince na Frýdecko-Místecku, kterého zasáhl v jeho bytě elektrický proud. Příčinu tragédie bude nejspíš prověřovat policie, vše ale nasvědčuje tomu, že muž zemřel při manipulaci se stolní lampičkou.

Článek

Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. „Ihned po nahlášení události na místo vyjela posádka rychlé lékařské pomoci. Postižený se nalézal doma v pokoji a podle zjištění záchranářů měl vytahovat ze zásuvky lampičku za postelí. Během této činnosti se u něj náhle objevily křeče a porucha vědomí. Okolnosti události svědčily s vysokou pravděpodobností o tom, že muž byl zasažen elektrickým proudem,“ řekl mluvčí.

Když svědci zjistili, co se stalo, vypnuli nejprve elektrický jistič a poté zavolali na tísňovou linku. „Zároveň začali muži poskytovat laickou první pomoc. Z místa za postelí jej ale museli ještě předtím vyprostit, protože jeho tělo bylo v prostoru zaklíněno," dodal mluvčí záchranky.

Posádka záchranné služby po příjezdu převzala péči o pacienta a pokračovala v pokusech o záchranu rozšířenou resuscitací.

„Za pomocí léků a přístrojové techniky se záchranáři snažili obnovit činnost srdce. Jejich snaha však byla marná a zasahující lékařka musela po třičtvrtěhodinovém úsilí konstatovat smrt pacienta,“ konstatoval Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám