Hlavní obsah

Srážku s autem devadesátiletý cyklista nepřežil

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bolatice
Aktualizováno

Mladý řidič osobního automobilu srazil v Bolaticích na Opavsku v sobotu odpoledne devadesátiletého cyklistu. Senior bohužel utrpěl vážné poranění hlavy, kterému na místě nehody podlehl.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Vážná dopravní nehoda se stala na Opavsku v sobotu před půl pátou odpoledne. Na pomoc vyjely dvě zdravotnické posádky z Hlučína,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že když záchranáři na místo dorazili, tak zjistili, že cyklista nejeví žádné známky života.

„Devadesátiletý muž utrpěl při nehodě poranění hlavy, kterému následně podlehl. Zasahující lékařka mu již nemohla pomoci a musela konstatovat jeho smrt,“ upřesnil Humpl.

K tragické nehodě musel přijet také člen intervenčního týmu záchranné služby, který zde poskytl první psychickou pomoc několika lidem, kteří byli přímo na místě události.

Opavská policie nehodu v současnosti prošetřuje. Zatím mimo jiné ví, že osobní vůz Škoda Felicia řídil devatenáctiletý mladík. „Policistům sdělil, že jel od Dolního Benešova do Kobeřic po Nádražní ulici, což je hlavní silnice. Připustil, že jeho rychlost v obci byla mírně nad 50 kilometrů v hodině. Nehoda se podle něj měla stát tak, že když vyjel z pravotočivé zatáčky, tak najednou uviděl cyklistu, který vyjel z vedlejší ulice. Podle něj cyklista vjel do protisměru a on už nemohl srážce zabránit,“ líčila mluvčí opavské policie Dagmar Schindlerová.

Dodala, že policie se proto obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. „Hledáme svědky nehody, kteří se v tu dobu pohybovali po chodníku či jeli po silnici. Ke srážce auta s cyklistou totiž došlo ve středu vozovky. Pravá přední strana automobilu narazila do předního kola cyklisty. Jak a proč k nehodě došlo je tedy nyní předmětem vyšetřování. Čekáme na znalecké posudky a fotodokumentaci, provedena také bude pitva zemřelého cyklisty. U mladého řidiče proběhly všechny zkoušky na výskyt návykových látek, měly negativní výsledek,“ doplnila Schindlerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám