Hlavní obsah

Mladík za volantem přehlédl muže na přechodu, ten nepřežil

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Devětatřicetiletého chodce srazilo v úterý večer osobní auto na přechodu pro chodce na křižovatce ulic Opavská a Porubská v Ostravě-Porubě. Muž byl na místě mrtev, policie nyní hledá svědky nehody, protože potřebuje zdokumentovat její průběh.

Článek

Ke kolizi došlo před dvacátou hodinou. Devatenáctiletý řidič volkswagenu projížděl křižovatku v přímém směru. Podle policie jel příliš rychle a nebyl schopen zastavit na přechodu, na kterém byly funkční semafory.

„Na přechodu řidič nezaregistroval chodce. Ten při střetu utrpěl závažná poranění, kterým později v nemocnici podlehl,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policie již zahájila úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Řidiči hrozí až šest let vězení.

„Žádáme svědky tragické dopravní nehody, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo komisaře Romana Mertu na lince 974 726 272. Především žádáme svědky, kteří se k místu seběhli poskytnout první pomoc zraněnému chodci, a také chodkyni, která šla po stejném přechodu ve stejné době jako poškozený,“ uvedla mluvčí.

Policie hledá také řidiče tmavého osobního vozu, který přijížděl k přechodu pro chodce v pravém jízdním pruhu a před přechodem pro chodce na rozdíl od druhého řidiče zastavil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám