Hlavní obsah

Podle výkazů léčila zubařka jako o život, jen pacienti u toho nebyli

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Celkem 560 tisíc korun vyúčtovala zubní lékařka z Náchodska zdravotním pojišťovnám za zubařské výkony, které vůbec neprovedla. Policisté zjistili, že někteří z jejích pacientů u stomatoložky vůbec nebyli, jiným účtovala zákroky navíc.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Případ jsme nyní uzavřeli po ročním prověřování a zajišťování důkazů. Z trestného činu podvodu viníme jak lékařku, tak i jednoho pracovníka stomatologické ordinace,“ upozornila mluvčí náchodské policie Eva Prachařová a dodala, že k podvodům docházelo od roku 1999 do loňska.

„Za tuto dobu vylákali od zdravotních pojišťoven za vyfakturované, ale neprovedené výkony zdravotní stomatologické péče více než půl miliónu korun. Peníze pak použili pro vlastní potřebu,“ doplnila Prachařová.

Na podvod se přišlo náhodou, když jedna z pojišťoven odmítla vyplatit dvojí stejný stomatologický výkon dvěma různým lékařům. To spustilo lavinu prověřování mezi desítkami klientů stomatologické ordinace.

V těchto dnech policie proti oběma osobám zahájila trestní stíhání pro zločin podvodu, za který obviněným hrozí vzhledem k vysoké způsobené škodě trest odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám