Hlavní obsah

Opilí mladíci brutálně zbili kolemjdoucího kvůli 90 korunám

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neobyčejně brutální útok, který zaskočil i ostřílené kriminalisty, zažily v noci na neděli Rosice na Brněnsku. Dva opilí jednadvacetiletí mladíci tam bezdůvodně napadli sedmačtyřicetiletého muže, který se zrovna vracel domů z hospody.

Článek

Útočníci nebožáka bez varování zmlátili, vysvlékli a nahého nechali osudu, přičemž mu ukradli necelých 90 korun, které následně utratili v blízké herně.

Kriminalistům ale agresoři dlouho neutíkali, hned v pondělí byli mladíci v rukou policistů a ve středu na ně soud uvalil vazbu. Za mřížemi mohou strávit za pokus vraždy až dvacet let. Napadený muž je v umělém spánku v nemocnici a bojuje o život.

Podle kriminalistky Leony Vejnárové k útoku došlo o půlnoci u místní zahrádkářské kolonie. „Do muže, který vedl jízdní kolo, na kterém měl nákup, mladíci nejprve strčili tak, že i s kolem spadl dolů z přilehlé stráně a hned vzápětí se do něj bez jakéhokoli důvodu pustili pěstmi. To jim ale nestačilo a muže, který se snažil krýt hlavu rukama, začali surově kopat do hlavy a hrudníku. Nakonec z něj strhali veškeré oblečení, které roztrhali a rozházeli po okolí,“ popsala útok Vejnárová.

Napadenému způsobili krvácení do mozku a poškození páteře

Muž dokonce mladíky prosil, ať ho nechají, že má u sebe klíč od domu, kde má peníze, ani to ale zběsilý útok nezastavilo.

Zmlácený muž zůstal nahý ležet na prochladlé zemi a život z něj už pomalu vyprchával, když ho před pátou hodinou ranní našel náhodný kolemjdoucí. Přivolaní záchranáři u něj pak diagnostikovali deset zlomených žeber, zranění páteře, krvácení do mozku a do hrudníku.

„Po pachatelích nezvykle brutálního útoku začali ihned policisté pátrat. Mladíci se po svém zadržení přiznali, jeden z nich měl i přes svůj nízký věk už za sebou trestní minulost,“ dodala Vejnárová s tím, že muži po útoku v zakrvaveném oblečení zapadli do místní putyky, což neuniklo pozornosti místních štamgastů a policistům to pomohlo v pátrání. Letos jde na jihu Moravy už o dvanáctou vraždu nebo pokus o ní, policistům se podařilo objasnit 11 z nich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám