Hlavní obsah

Muž v psychiatrické ordinaci napadl policisty

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psychicky nemocného muže museli v úterý dopoledne v brněnské psychiatrické ordinaci zpacifikovat policisté. Třicetiletý muž se choval agresivně a po příjezdu hlídky dokonce policisty napadal. Vykřikoval, že musí zachránit židovský lid.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na agresivního muže upozornila policisty zdravotní sestra z psychiatrické ordinace v Brně, která je telefonicky žádala o pomoc při převozu pacienta do léčebny. „V okamžiku, kdy hlídka dorazila na místo, spatřila velice rozrušeného muže, který křičel na lékařku. Policisté pacienta klidným hlasem vyzvali, aby se uklidnil,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková.

Muže však výzva policistů rozlítila natolik, že do jednoho z nich strčil, začal zmateně chodit po ordinaci a vykřikoval, že musí zachránit židovský lid. „Jeho agresivita se stupňovala a situace se vyhrotila v okamžiku, kdy opět zaútočil na jednoho z policistů a snažil se vyběhnout z ordinace,“ sdělila mluvčí.

Policisté nakonec museli použít donucovací prostředky. Záchranáři, kteří na místo dorazili, poté pacientovi podali uklidňující léky a poslali do psychiatrické léčebny. „Při zákroku, kdy se pacient aktivně bránil, naštěstí nebyl nikdo vážně zraněn, pouze jeden z policistů utrpěl lehké poranění kolene,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám