Hlavní obsah

Žena si objednala násilníka, aby brutálně zbil a oloupil jejího bohatého přítele

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kriminalisté zadrželi a obvinili muže, který letos v březnu v Praze 9 přepadl a oloupil muže. Loupež si objednala přítelkyně napadeného muže, která je již také obviněna. Přepadený muž utrpěl při loupeži vážná zranění.

Policie dopadla násilníka, který na objednávku ženy oloupil jejího příteleVideo: Novinky

 
Článek

Objednaný lupič přepadl 25. března 36letého majitele v jeho domě. Podle kriminalistů přepadení od začátku probíhalo promyšleně a velmi brutálně. Útočník na muže čekal několik hodin v domě. Když přišel, ihned ho napadl údery kovovou tyčí do hlavy.

"Požadoval vydání hotovosti v řádu miliónů, platebních karet a bezpečnostních kódů k nim. Napadený tomu ale nevyhověl, proto ho lupič spoutal, omotal ho lepicí páskou a více než sedm hodin ho držel v domě," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Poté bezmocného muže opakovaně tloukl tyčí do hlavy a způsobil mu velmi vážná zranění. Ani tak se mu ale nepodařilo získat velké peníze, které chtěl.

Zraněného zabalil do pytle a odešel

"Těžce zraněného muže se zlomeninami v obličeji a otřesem mozku zabalil do igelitového pytle a odešel z domu. Odnesl si mobilní telefon a peněženky," doplnil Hulan.

Kriminalistům se podařilo při vyšetřování zjistit, že loupež si objednala přítelkyně napadeného, která se tak chtěla dostat k jeho majetku. "Akci naplánovala, lupiči dala klíče od domu a navedla ho, co má po napadeném muži požadovat," uvedl Hulan.

Kriminalisté zadrželi jak 26letou partnerku napadeného muže, tak i útočníka. Žena byla obviněna z loupeže ve formě organizátorství. 36letý lupič byl pak obviněn z loupeže, zbavení osobní svobody a z dalších trestných činů.

Jelikož se jednalo o nebezpečného pachatele, provedla jeho zadržení zásahová jednotka. Ženě hrozí vězení až na deset let, lupič může být za mřížemi až dvanáct let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám