Hlavní obsah

Nadměrný náklad je na R10 v pasti, nevejde se pod mýtnou bránu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nadměrný náklad způsobil ve středu dopoledne dopravní problémy na silnici R10. Kolos převážející obří kotel uvízl směrem z Prahy na Turnov na jedenáctém kilometru. Náklad nemohl projet pod mýtnou branou a čekalo se na jeřáb. Provoz byl komplikovaný také v opačném směru.

Článek

Úsek zůstane neprůjezdný zřejmě až do čtvrtečního rána. Náklad nyní stojí a čeká se, až problém vyřeší jeřáb a další speciální technika, pomocí které se transportovaný náklad pod mýtnou branou posune. Jeřáb by měl dorazit ve tři hodiny odpoledne. Provoz ve směru na Liberec je zatím sveden do opačného směru.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Dopoledne byly kvůli manipulaci s kolosem zataraseny jízdní pruhy v obou směrech, za místem se tvořily kolony vozidel. Až jeřáby přijedou, bude zřejmě komunikace uzavřena.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Podsunutí nákladu pod branou bylo plánované, vyskytly se ale problémy s jeřáby. Na místě měl být z tahače náklad přeložen na speciální nízkou plošinu a na ní podtažen pod mýtnicí i nedalekým mostkem.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Přepravce však při překládání nákladu na plošinu zjistil, že přítomné jeřáby na omezeném prostoru náklad nezvládnou na plošinu přemístit a musí být povolány jeřáby, které tuto operaci zvládnou.

Náklad jede z Hradce Králové do Mělníka, převáží kotel.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Foto: Jiří Forman, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám