Hlavní obsah

Odpočívající řidič kamiónu napadl na koupališti plavčíka

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Skupina šoférů kamiónů se rozhodla v pondělí odpoledne strávit povinné volno na koupališti ve Starém Hrozenkově. Tam popíjeli mezi koupáním alkohol tak usilovně, až jeden z nich rozbil láhev. Když je plavčík vyzval k úklidu, dostal od jednoho z řidičů loktem do obličeje. Útočníka policisté zadrželi.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Řidič přijel do města odpoledne od Brna, na parkovišti nechal auto a do rána si naplánoval pauzu. S dalšími třemi kolegy se vydali na nedaleké koupaliště, kde se oddávali koupání a alkoholu. Jeden z nich ale rozbil skleněnou láhev.

Plavčík jim přinesl lopatku a smetáček, aby střepy po sobě uklidili, protože lidé kolem chodili bosí. Nikdo ze skupiny ale uklízet nezačal, nýbrž mu lopatku přinesli zpět. Plavčík tedy znovu šel k jejich stolu, předal jim věci na úklid, aby sklo zametli.

„Muži odmítali uklízet a náhle přišla nečekaná rána. Jeden z opilých mužů ze čtveřice praštil plavčíka loktem do nosu. Mladý plavčík se šel ošetřit a zavolat policii. Skupina opilých řidičů z koupaliště spěšně odešla,“ řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Bojkovičtí policisté útočníka našli a předvedli na policejní oddělení, napadený plavčík utrpěl pohmožděniny. „Čtyřiadvacetiletý muž je podezřelý z výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví, za což mu hrozí až tři roky vězení,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám