Hlavní obsah

Na nádraží Praha Libeň se srazil vlak s posunovanou soupravou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V železniční stanici v Praze Libni se v úterý večer srazil osobní vlak CityElefant na trase z Kolína s posunovanou soupravou. Podle mluvčí pražské záchranné služby Jiřiny Ernestové utrpěli cestující jen lehká zranění. Nehodu vyšetřují pracovníci Drážní inspekce, na místo vyjeli také hasiči. Na nádraží byl zcela zastaven provoz.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

"Ke srážce došlo ve 21:47 v Libni, střetl se tam osobní vlak jedoucí z Kolína do Prahy s posunovaným dílem," řekl Novinkám ředitel Drážní inspekce Jan Kučera.

"Na místě jsme zatím ošetřili tři lehce zraněné osoby," řekla ČTK Ernestová. Podle ní vážné zranění zřejmě nikdo z cestujících neutrpěl.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal upřesnil, že zraněni byli čtyři lidé, z toho dva zaměstnanci drah a dva cestující.

České dráhy informovaly, že provoz na libeňském nádraží byl zcela zastaven, neprojedou tudy osobní vlaky ani rychlíky. Vlaky dálkové dopravy jsou v úseku Praha hlavní nádraží - Kolín odkloněny, doprava ve stanici Praha-Libeň bude obnovena zřejmě až po 06:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám