Hlavní obsah

Prahou obchází suverénní falešná policistka

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté pátrají od uplynulé neděle po podvodnici, která se vydává za policistku. Žena vystupuje velmi suverénně, přestože se představuje jako policistka z měnové kriminálky, která neexistuje. V případě dopadení ženě hrozí až dva roky za mřížemi.

Článek

Policisté v souvislosti s touto ženou vyšetřují dva případy, při kterých si přišla na desítky tisíc korun. Kolem poledne se objevila na čerpací stanici v Karlovarské ulici v Řepích. Prokázala se falešným policejním průkazem a představila se jako policistka z měnové kriminálky.

„Tvrdila obsluze, že mají v pokladně falešné bankovky, které je třeba zajistit. Pracovnice jí tedy předaly celkem 14 tisíc v hotovosti, které vložila do obálky. Tu opatřila černým hranatým razítkem s údaji o svém zaměstnavateli, útvaru, a své osobě a dala ženám pokyn, ať ji uloží do trezoru. Když obálku o něco později otevřel vedoucí prodejny, nalezl uvnitř jen kus prázdného papíru,“ popsala podvod mluvčí pražské policie Eva Stulíková.

Podobně postupovala kolem páté hodiny odpoledne v parfumerii v nákupním centru na Náměstí Republiky. I tam byla úspěšná a zmizela s penězi.

Jedná se o ženu ve věku kolem 30 let, štíhlé, přibližně 160 cm vysoké postavy s delšími rovnými tmavými vlasy. V době spáchání obou skutků byla oblečena do černého trička s krátkými rukávy a krátkých tmavých kalhot.

Na nohou měla boty typu „žabky“ a na očích brýle. „Policie se nyní obrací na všechny spoluobčany, kteří by mohli pomoci odhalit její totožnost, aby se neprodleně přihlásili na lince 158. Dotyčná totiž může páchat tuto trestnou činnost i nadále,“ doplnila Stulíková.

Popis oficiálního policejního průkazu:
Jedná se o černé kožené rozkládací pouzdro, ve kterém je plastová kartička s fotografií a osobním evidenčním číslem policisty a kovový odznak ve tvaru stříbrné osmicípé hvězdy se stejným číslem.Pokud se jedná o pracovníka kriminální služby, má tento znak podobu modrého oválu, na kterém je v horní části vyobrazena stříbrná osmicípá hvězda a pod ní je nápis Služba kriminální policie a vyšetřování.Pokud má policie podezření na padělané bankovky, je povinná je dle zákona zajistit přímo na místě a vydat k tomu příslušné potvrzení. Pokud je následně Česká národní banka vyhodnotí jako pravé, musí být vráceny zpět majiteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám