Hlavní obsah

Falešný taxikář vyměňoval opilým zákazníkům kreditky, přišel si na čtvrt miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyřiatřicetiletý pražský taxikář, který taxislužbu provozoval načerno, a navíc bez řidičského oprávnění, si údajně vytipovával přiopilé zákazníky, kterým pak při placení vyměňoval jejich platební karty za jiné, nefunkční. Takto je měl připravit až o čtvrt miliónu korun. Nyní mu hrozí až osm let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Získané karty používal k placení v obchodech a výběrům hotovosti," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Kriminalisté zadrželi podezřelého taxikáře v polovině minulého týdne a obvinili jej z krádeže a padělání platebních karet, za což mu hrozí až osm let vězení.

"Vždy si vyhlédl zjevně podroušeného kolemjdoucího, kterému navrhl odvoz. Po příjezdu na předem domluvenou adresu nabídl řidič zákazníkovi možnost úhrady platební kartou. Klienta, který této možnosti využil, řidič v průběhu platby okradl. Ponechal si totiž pasažérovu platební kartu a vrátil mu jinou, ve valné většině nefunkční," popsal obvyklý průběh krádeží Hulan. Taxikář si takto údajně počínal několik měsíců.

Okradených může být více

Policisté zatím našli deset lidí, které měl taxikář připravit dohromady o téměř čtvrt miliónu korun. "Kriminalisté se důvodně domnívají, že popsaným způsobem mohl obviněný taxikář poškodit mnohem větší počet zákazníků, než je policistům známo. Proto žádají další případné poškozené, aby se přihlásili na lince 158," informoval policejní mluvčí.

Také škoda u okradených deseti lidí se mohla vyšplhat do vyšších částek. Muž se totiž pokoušel z karet vybrat celkem 856 tisíc korun, ale to mu již nedovolily limity pro nejvyšší možný výběr.

Krádeže a padělání karet nejsou jedinými prohřešky obviněného. Policisté tvrdí, že provozoval taxislužbu načerno, a navíc od ledna 2011 bez řidičského oprávnění, o které přišel kvůli řízení pod vlivem pervitinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám