Hlavní obsah

Násilník v podmínce v Hradci Králové zneužil invalidní ženu

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policistům v Hradci Králové se v sobotu po půlnoci podařilo během chvíle dopadnout muže, jenž znásilnil dvaatřicetiletou invalidní ženu. Ta se pohybuje pouze za pomoci francouzských holí.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Muž ji v opilosti přepadl, když venčila psa. Naštěstí její křik a volání o pomoc zaslechla hlídka dvou policistů v okamžiku, kdy ve stejné lokalitě řešili hlášené rušení nočního klidu. Okamžitě se vydali směrem, odkud volání přicházelo, a našli na zemi ležící ženu, která popsala, že ji nějaký muž napadl, povalil na zem a osahával,“ informovala Právo Ivana Ježková z hradeckého policejního ředitelství.

Útočníka policisté vyrušili, takže stačil utéct. Žena ale popsala násilníkovu postavu i jeho oblečení, a protože policistům sdělila, že naštěstí není nijak zraněná, hlídka se vydala muže hledat. Za krátkou chvíli ho našla v nedalekém křoví, odkud se pokusil znovu uprchnout, ale bez úspěchu.

Už jednou byl odsouzen

„Z vyšetřování vyplývá, že násilník ženu uchopil zezadu, osahával ji na prsou i genitáliích, a když oba upadli, ve svém jednání pokračoval. Lze se jenom dohadovat, jak by mužův útok skončil, kdyby nebyl vyrušen policisty,“ uvedla Ježková.

S ohledem na pozitivní dechovou zkoušku, která prokázala 1,34 promile alkoholu v dechu, byl muž převezen na protialkoholní záchytnou stanici. V pondělí odpoledne rozhodl soudce Okresního soudu v Hradci Králové o jeho vzetí do vazby, zejména z důvodu obav, že by mohl ve svém jednání pokračovat.

„Jedná se o pachatele, který byl loni v červnu odsouzen soudem v Jičíně pro stejný skutek k trestu odnětí svobody na 48 měsíců s podmíněným odkladem do roku 2014,“ dodala Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám