Hlavní obsah

Mladík chtěl autem uniknout policii, skončil v kotrmelcích

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Blikající policejní majáky a svítící stopka mezi nimi vyburcovaly v noci na sobotu sedmadvacetiletého řidiče ve Vyškově ke zběsilé jízdě, která nakonec málem skončila tragicky.

Článek

Během divoké honičky ujíždějící muž ignoroval zákaz předjíždění i rychlostní limity. Jeho jízda vzbudila valnou část Vyškova v té době už se ukládajícího ke spánku. Honičku nakonec ukončil nezvládnutý manévr na železničním přejezdu, následný smyk a několik kotrmelců do pole.

„V havarovaném vozidle utrpěl řidič těžké zranění a jeho dva spolujezdci zranění lehká. Mladý hazardér nebyl schopen dechové zkoušky. O případném ovlivnění jeho jednání návykovými látkami rozhodne rozbor krve,“ řekla policejní mluvčí Alice Navrátilová.

„Krom dopravních přestupků si však na své konto připsal i trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté totiž v evidencích zjistili, že ujíždějící šofér má stále v platnosti zákaz řízení motorových vozidel,“ doplnila Navrátilová s tím, že celé rodeo může řidiče přijít až na tři roky pobytu ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám