Hlavní obsah

Na severu Moravy se utopili dva lidé, jeden neuměl plavat

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned po dvou obětech koupání pátrají od pondělního rána policisté. Jeden mladík utonul v neděli odpoledne na Žermanické přehradě na Frýdecko-Místecku, druhou obětí je dvaačtyřicetiletý muž, který se utopil v bývalé štěrkovně ve Vražném na Novojičínsku.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

K tragédii na Žermanické přehradě došlo v neděli kolem 18. hodiny. Tam se na vodu vydali v kánoi tři mladíci ve věku 20 a 21 let.

„Kánoe se z dosud nezjištěných příčin převrhla a jeden z trojice, který byl neplavec, se i přes pomoc kamarádů neudržel a zmizel pod hladinou,“ popsal frýdecko-místecký policejní mluvčí Jiří Hamhalter s tím, že další dva mladíci se zachránili tak, že se zachytili kolem plujícího šlapadla.

„Po třetím mladíkovi pátrali policejní potápěči až do půlnoci, poté kvůli špatné viditelnosti ve vodě akci přerušili,“ dodal.

Když se otočil, kamarád tam nebyl

Druhý případ se smutným koncem se stal na Novojičínsku. Tam si do vodní nádrže v místě U sušičky šli krátce před 20. hodinou zaplavat dva muži. „Když se po chvíli jeden plavec ohlédl po druhém, zjistil, že za ním už nikdo není. Po zmizelém muži pátrali oderští policisté i hasiči až do půl dvanácté v noci, od pondělního rána hledají tělo policejní potápěči,“ sdělil novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Na obě místa vyrazili kromě policistů a hasičů i záchranáři. Zatímco na Žermanické přehradě ošetřili dva plavce, kteří byli při vědomí a mimo ohrožení života, ve Vražném byli zbytečně. Kromě toho zajížděli v průběhu neděle v souvislosti s koupáním ještě na další tři místa v Moravskoslezském kraji.

Nejprve spěchali v půl třetí do Frýdku-Místku, kde se při skoku do vody zranil třiadvacetiletý muž.

„Způsobil si středně těžké poranění horní končetiny a hrudníku,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl a doplnil, že mladíka převezla sanita na úrazovou ambulanci frýdecko-místecké nemocnice.

Kolaps mladé dívky

O hodinu později zasahovali záchranáři v aquaparku Olešná, kde po pobytu na slunci zkolabovala osmnáctiletá dívka. Také ona putovala do nemocnice.

„V půl osmé večer ošetřovala posádka pětapadesátiletého muže, který si poranil dolní končetinu při koupání na Třinecku. Pacient byl po ošetření předán na chirurgické ambulanci v nemocnici,“ informoval Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám