Hlavní obsah

Policie obvinila muže z vraždy ženy, zřejmě ji zabil sekerou

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté odhalili a v neděli večer obvinili 48letého muže z vraždy spáchané na 56leté ženě v Mariánských Lázních na Chebsku. Ženu údajně zabil sekerou. Podle informací policie byl muž za vraždu trestán už dříve, hrozí mu až pětadvacetileté vězení nebo doživotní trest.

Článek

Zjištění pachatele trvalo kriminalistům jen několik hodin. „Je jím 48letý muž,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Dohnalová. „Kriminalisté jej obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Muži, který se tohoto zločinu nedopustil poprvé, hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ dodala.

Zda šlo skutečně o krvavý zločin nožem nebo sekerou neupřesnila. „Protože zatím nejsou známy výsledky nařízené soudní pitvy, nebudeme se k tomu vyjadřovat.“ Soudní pitva upřesní také čas, kdy žena zemřela.

Po kolegyni policie pátrala na popud spolupracovníků, když nepřišla dva dny do práce. Žena bez známek života byla nalezena v místě svého bydliště v sobotu. „Kolegové jí naposledy viděli 5. července,“ doplnila mluvčí.

Na obviněného byl podán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby ke Krajskému státnímu zastupitelství v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám