Hlavní obsah

Potápěči našli v potoce tělo pohřešovaného muže

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

U Trnavy na Zlínsku našel speciální tým policejních potápěčů z Brna tělo muže, který zmizel ve čtvrtek večer v místním potoce. Strhl ho proud. Pohřešovaného Ukrajince našli blízko místa, kde byl naposledy viděn.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policejní potápěč odchází od místa, kde chvíli předtím spolu s kolegy objevili utonulého muže.

Článek

„Tělo jsme objevili v náplavě mírného ohybu toku zaklíněné do kořenů asi 200 metrů od konce vesnice. Po zkušenostech z jiných akcí jsme neočekávali, že by se tělo objevilo několik kilometrů od místa, kde spadlo,“ řekl Právu šéf týmu profesionálních potápěčů z Brna Petr Blatný.

Jde o pohřešovaného čtyřicetiletého Ukrajince, potvrdila po identifikaci policie.

Muže hledaly dvě jednotky hasičů s člunem na potoce Trnávka. Svědkyně předtím vypověděly, že zahlédly muže, jenž zmizel pod hladinou. Lidé pak viděli plout ve vodě bezvládné tělo.

Muže naposledy jej podle policistů spatřila žena ve středu obce, když se šel dívat na rozvodněný potok. Následně do něj měl spadnout.

Policisté od rána prohledávali břehy říčky Trnávky. „Do deváté hodiny ranní jsme prozkoumali čtyřkilometrový úsek Trnávky k soutoku s řekou Dřevnicí,“ uvedla Právu Bartíková.

Zmizelého muže hledalo patnáct policistů, deset dobrovolných hasičů a do akce se přidali i policejní potápěči z Brna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám