Hlavní obsah

Muž na brněnském hlavním nádraží postřelil dva bezdomovce

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zatím neznámý střelec dvěma ranami těžce zranil dva bezdomovce před hlavním nádražím v Brně. K incidentu došlo v noci na středu po půl čtvrté na frekventovaném místě, kde i v noci bylo několik svědků.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Velmi frekventované místo před hlavním nádražím v Brně, kde se v noci střílelo.

Článek

Jak Novinkám sdělil vyšetřovatel Antonín Hrdlička, střelbě zřejmě předcházela ústní roztržka, která přešla ve fyzickou potyčku. Při té údajně mladší muž s krátkou tmavou bradkou a v botách typu kanady, do kterých měl zastrčené kalhoty, a v kostkované košili, použil střelnou zbraň a každého z bezdomovců střelil jedenkrát do břicha.

Oba muži jsou ve vážném zdravotním stavu. Třicetiletý bezdomovec je stále ještě na operačním sále. Střelec po útoku zmizel údajně někde v oblasti Petrova. Policie nyní vyhodnocuje záznamy z kamer, které jsou v oblasti hned na několika místech a rovněž kompletuje svědecké výpovědi.

„Ještě během dopoledne bychom měli mít k dispozici fotografii útočníka, který je stíhán pro dvojnásobný pokus vraždy,“ uvedl Hrdlička s tím, že policie má rovněž projektily a nábojnice ze zbraně, kterou muž použil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám