Hlavní obsah

Policisté na Uherskohradišťsku přistihli 30 opilých mladistvých

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicet opilých mladistvých přistihli policisté v noci na sobotu při kontrole restaurací a diskoték v Uherském Hradišti a okolí. Naměřili jim v mnoha případech vysoké hladiny alkoholu, přesahují i 1,5 promile.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nejmladšímu z nich bylo 15 let,“ řekl v neděli mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental. Desítka policistů zkontrolovala podniky v Uherském Hradišti, ale i diskotéky v Topolné a Uherském Brodě.

„Přistihli celkem 30 opilých mladistvých, nejmladšímu bylo patnáct a měl 1,59 promile. Nejvyšší hodnotu alkoholu naměřili sedmnáctiletému mladíkovi. Činila 1,79 promile,“ řekl Mergental. Policisté v drtivé většině případů zjistili i viníka, který jim alkohol prodal nebo podal. Šlo o obsluhu podniků či starší kamarády. Na místě proto udělili i blokové pokuty.

Kromě podnapilých dětských konzumentů alkoholu přistihli policisté i šest dospělých osob, které porušily vyhlášku uherskohradišťské radnice zakazující pití alkoholu na veřejnosti. Alkohol konzumovali ve Smetanových sadech, v lokalitě, která je ve vyhlášce zakázána.

Reklama

Výběr článků

Načítám