Hlavní obsah

Policisté našli jedenáctiletého hocha, rodina po něm marně pátrala celou noc

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Živého a zdravého jedenáctiletého chlapce, který se v pátek večer ztratil v Boršicích u Blatnice na Uherskohradišťsku, se podařilo vypátrat hlídkám policie v sobotu nedaleko obce. Rodina požádala policii o pomoc nad ránem až po více než osmi hodinách jeho hledání.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Jedenáctiletý hoch odešel z domu někdy kolem 19. hodiny navečer. Po setmění ho začala hledat rodina, do pátrání se zapojili i místní dobrovolní hasiči. Jejich hledání nebylo úspěšné. Teprve až o půl čtvrté ráno rodina požádala o pomoc při pátrání po zmizelém chlapci,“ řekl v neděli mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Tou dobou již začínalo svítat. Policisté okamžitě zmobilizovali všechny dostupné síly. Do pátrání se zapojily hlídky z Uherského Hradiště, Uherského Brodu, Uherského Ostrohu a také několik kriminalistů. „Nemohli jsme ztrácet další čas. Prověřovaly se všechny možnosti, hledalo se nejdříve v blízkém okolí. Naštěstí asi po hodině pátrací akce měla úspěch, chlapce se podařilo najít na silnici blízko obce,“ řekl Mergental. Bližší podrobnosti k motivu jeho odchodu nebyly k dispozici.

„Tentokrát to dobře dopadlo. Ale v takových případech není na místě vyčkávat a obrátit se na policii mnohem rychleji. Od toho, aby pomohla, tu policie je. Lze tak zalarmovat mnohem větší počet sil a nasadit technické prostředky. V opačném případě je to hazard s životem a zdravím ztraceného člověka, když jde o dítě tak dvojnásob,“ podtrhl Mergental.

Reklama

Výběr článků

Načítám