Hlavní obsah

Muž se zabarikádoval v domě, pak se policistům ozbrojený ukryl v lese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Žena z Trutnova v sobotu odpoledne nahlásila na policii, že jí bratr v jeho domě ve čtvrti Voletiny vyhrožoval zabitím. Policisté ihned vyjeli na místo, kde po příjezdu uslyšeli z domu výstřel. Než vnikli do domu, rozrušenému muži se podařilo utéct do okolních lesů. Policejní vyjednavači s ním však navázali kontakt a po dlouhém a obtíženém vyjednávání se muže podařilo zadržet.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Sestra muže policii okolo 14. hodiny vypověděla, že jí bratr vyhrožoval zabitím. Jí se však podařilo utéct. „Na místo vyrazila zásahová jednotka, vyjednavači, pyrotechnik, záchranná služba i hasiči. Jako první tam dorazili hlídkoví policisté a uslyšeli z domu výstřel. Když si oblékali neprůstřelné vesty, muž z domu uprchl,“ řekla Novinkám mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

„Kolem 15:30 hodin ale policejní vyjednavači s mužem navázali telefonický kontakt. Byl v přilehlých lesích,“ doplnila mluvčí s tím, že cílem policistů bylo muže vyhledat kvůli důvodné obavě, že by se mohl pokusit sobě nebo někomu druhému ublížit. „Cílem bylo ho ochránit, zajistit bezpečí a zajistit lékařskou pomoc,“ uvedla Ježková.

Vyjednávání byla podle jejích slov složitá a dlouhá, nicméně nakonec úspěšná. Policistům se podařilo domluvit před 21. hodinou s mužem schůzku, aby mu byly předány požadované cigarety a voda.

„Když ale spatřil policisty ze zásahové jednotky, kteří se schůzky účastnili právě kvůli obavě, že je ozbrojen, začal utíkat. Za pomocí donucovacích prostředků se ho však podařilo zadržet. Muž byl nezraněný a v pořádku. Obavy, že je ozbrojen se potvrdily. Měl u sebe kuši a nůž. Takže obava, že mohl sebe nebo někoho jiného zranit, byla reálná,“ doplnila Ježková.

Podle svědectví, které se podařilo Právu zjistit, předcházely konfliktu muže se sestrou rodinné spory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám