Hlavní obsah

Policisté obvinili bezdomovce z pokusu vraždy invalidního důchodce

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Šestapadesátiletého muže, zdržujícího se v královéhradeckém azylovém domě, zadrželi ve středu hradečtí policisté a ještě téhož dne ho obvinili, že se v noci z minulého pátku na sobotu pokusil zabít o dvacet let staršího invalidního důchodce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Obviněný měl minulý pátek přijít k domu v ulici K Zastávce v Hradci Králové. Místo i majitele domku prý znal. Vlezl na dvorek a do domu, kde se v chodbě potkal s 76letým majitelem domu.

"Následovala slovní přestřelka, během které měl obviněný muž důchodce fyzicky napadnout bouracím kladivem několika údery do hlavy. Poté z obytných prostor odcizil průkazku ZTP, různé písemnosti, finanční hotovost a plynovou pistoli. Před odchodem poškozeného opakovaně udeřil nalezeným železným předmětem a odpojil telefonní linku,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Burýšková.

U obviněného policisté zajistili odcizenou průkazku ZTP, upravenou s jeho fotografií. Odcizenou finanční hotovost měl údajně použít do hracích automatů. Po plynové pistoli policisté pátrají. Na obviněného byla dnešního dne uvalena vazba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám