Hlavní obsah

Dvojčata si hrála s ovladačem auta, hasiči ho museli otevřít násilím

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Teprve jednadvacetiměsíční dvojčata potřebovala ve čtvrtek pomoc v Moravanské ulici v Brně, když zůstala uvězněná v uzamčeném osobním vozu. Vězení si děti způsobily samy, když si hrály s ovladačem od centrálního zamykání.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

„Matka, která s dětmi chtěla odjet, dvojčata umístila do dětských sedaček ve vozidle Audi Q5. Protože ale doma něco zapomněla, odskočila si do domu. Mezitím si děti hrály s klíči a ovladačem centrálního zamykání auta,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid.

Když se matka vrátila, děti byly v autě zevnitř zamčené a klíče s ovladačem dveří jim někam spadly. Protože se v domě nepodařilo najít náhradní klíče od vozu a auto bylo v poledním slunci silně rozpálené, matka na pomoc zavolala hasiče.

„Když velitel zásahu zjistil, že vozidlo má bezpřístupové elektronické zámky a nelze je otevřít jinak než násilím, hasiči rozbili boční okénko,“ popsal situaci Haid.

Jeden z hasičů okénkem vlezl do rozpálené kabiny, děti vysvobodil ze sedaček a malého chlapce a dívku podal kolegům venku. Ti děti, které v přehřáté kabině nedobrovolně strávily asi 30 minut, zabalili do navlhčených ručníků a předali je do péče přivolaných zdravotníků.

Děti se hasičům podařilo dostat do bezpečí za necelých pět minut. Klíče od vozidla, které hasiči našli zapadlé v přihrádce dveří, předali matce dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám