Hlavní obsah

Manželka po rozvodu udala muže, že si koupil maturitu, kterou ani nepotřeboval

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pětatřicetiletý muž z Novobydžovska má pech. Před lety si koupil padělané maturitní vysvědčení, aby lépe získal práci. Pak s ním nastoupil do práce na pozici, kde ho nepotřeboval. A když se mu ke všemu nevydařilo manželství, jeho bývalá žena přišla po rozvodu na policii říci, jak to vlastně s exmanželovou střední školou bylo. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Od tohoto týdne se muž zpovídá z padělání maturitního vysvědčení, ke kterému se policistům přiznal. V nové práci mu přitom maturitní vysvědčení k lepším výdělkům nepomohlo.

Falešné vysvědčení z pražské průmyslovky si muž koupil kolem roku 2000 přes internet za deset tisíc korun od neznámého člověka. Sám přitom absolvoval tříletý učební obor. V roce 2007 pak falešný doklad o maturitě poprvé a naposledy využil při nástupu do nové práce.

Pro zaměstnání, které v hradecké firmě vykonával, mu stačilo pouze vyučení.
mluvčí policie

„Pro zaměstnání, které v hradecké firmě vykonával, mu stačilo pouze vyučení,“ řekla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová s tím, že originál dokumentu už muž zničil poté, co do firmy přišel v roce 2009 anonym na toto téma. Zaměstnavatel nereagoval, neboť stupeň vzdělání neměl na mužovo finanční ohodnocení vliv.

„Mistr stavební výroby svým jednáním firmě škodu nezpůsobil, jelikož mu pro práci, kterou v ní vykonával, stačil pouze výuční list,“ doplnila mluvčí policie. Chyba z roku 2000 se mu vrátila po rozpadu manželství.

Měsíc po rozvodu případ na policii oznámila jeho bývalá manželka. V letošním březnovém oznámení přiznala, že celou dobu o jeho podvodu věděla. Tehdy se jí mužovo protiprávní jednání nelíbilo, dokonce se pohádali.

Muž může ve zkráceném řízení dostat až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám