Hlavní obsah

Němec reklamoval cigarety z tržnice, celníci našli ve skladu zamčené ženy

Právo, mp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Ve skladu mezi padělky musely nedobrovolně trávit určitý čas dvě zákaznice z Německa, které vyjely na nákupy do Chebu na asijskou tržnici. Vysvobodit je museli až zasahující celníci s policií. Ty přitom zavolal německý občan, který byl silně nespokojen s kvalitou zakoupených cigaret v jednom ze stánků.

Článek

Ženy do skladu, který je součástí prodejního stánku, zamkla vietnamská prodejkyně, když se snažila skrýt před celníky. Cizinek si patrně nevšimla.

„Vietnamská prodejkyně se před celníky zamkla do skladu, z nějž se pak ozývalo volání o pomoc dvou německých zákaznic, které byly ve skladu s prodejkyní uzamčeny,“ uvedla v pátek mluvčí plzeňského celního ředitelství Jitka Blahutová.

„Za asistence policie se podařilo zákaznice ze skladu vysvobodit. Uvedly, že prodejkyně je nutila, aby zůstaly ve skladu a byly potichu,“ poznamenala mluvčí.

Událost na tržnici byla mimořádná podle ní i tím, že celníky dovedl na tržnici německý zákazník, který si tam koupil tři kartóny cigaret.

„Jejich kvalita byla natolik špatná, že se německý občan rozhodl nákup padělaných cigaret oznámit na služebně Městské policie v Chebu. Policie kontaktovala celní správu, která ihned provedla v označeném stánku kontrolu,“ řekl Blahutová.

Ve stánku pak celníci našli padělky a nelegální zboží za zhruba 3,7 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám