Hlavní obsah

Muže v Ostravě vážně zranila šestimetrová železná roura

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli vážnému zranění skončil v úterý večer v nemocnici dělník, kterého v areálu ostravského průmyslového podniku zranila padající železná roura. Vzhledem k podezření na zanedbání bezpečnostních předpisů vyšetřuje událost policie.

Článek

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu těžkého ublížení z nedbalosti,“ uvedla ve středu mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

K neštěstí došlo krátce poté, co tři dělníci odstranili zbytky ocelové konstrukce jedné z pecí. „Při převážení šestimetrové železné roury mostovým jeřábem došlo k jejímu sesunutí. Roura se zhoupla z třímetrové výšky a udeřila jednoho z pracovníků do zad a nohou,“ uvedla mluvčí.

Mužovi kolegové okamžitě zastavili jeřáb a snažili se zraněnému poskytnout první pomoc. „Poté jej odvezli svým vozidlem do nemocnice, kde se podrobil operaci,“ doplnila mluvčí.

Policie se o události dozvěděla asi hodinu před půlnocí. Hlídka provedla i dechovou zkoušku na alkohol u obou kolegů zraněného dělníka. Zkouška byla s negativním výsledkem.

„Na místo se poté dostavili kriminalisté, kteří si případ převzali. Policisté musejí zjistit, zda se v tomto případě jedná o nešťastnou náhodu a pracovní úraz, či o trestný čin,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám