Hlavní obsah

Vymyšlené přepadení může stát podvodníky až osm let za mřížemi

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až na osm let mohou být odsouzeni dva muži, kteří si koncem dubna vymysleli loupežné přepadení na Rychnovsku. Měli v úmyslu zpronevěřit statisíce korun, patřící zaměstnavateli.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Majitel distribuční firmy ohlásil, že jeho třiatřicetiletý zaměstnanec byl přepaden a oloupen. „Údajně ho mezi Slatinou a Rybnou nad Zdobnicí zastavila neznámá žena, která potřebovala pomoc s technickou závadou. Řidič firmy vypověděl, že odstavil svůj Ford Tranzit na lesní pěšinu, vystoupil a pak tvrdil, že si dál nic nepamatuje. Probral se asi za 20 minut a s bolestí hlavy došel k nejbližšímu obydlí, kde požádal o pomoc. Kriminalisté ve vozidle našli v podlaze zabudovaný vypáčený trezor, z něhož zmizelo téměř 665 tisíc korun,“ informovala mluvčí krajského policejního ředitelství Ivana Ježková.

Desetičlenný policejní tým pracoval na případu týden a v jeho závěru bylo řidiči sděleno obvinění, že si společně s kamarádem celou loupež vymyslel.

Jedenatřicetiletý kamarád řidiče přijel po dohodě na místo údajného přepadení a peníze, které řidič do trezoru vůbec neuložil, si odvezl domů. Pak nafingovali vypáčení trezoru.

Muži se k činu přiznali a nyní čelí obvinění ze spáchání zpronevěry a pomoci ke zpronevěře. „Protože oba s vyšetřovatelem spolupracují, škodu chtějí nahradit a doposud neměli žádné problémy se zákonem, budou stíháni na svobodě,“ uvedla Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám