Hlavní obsah

Blesk zapálil střechu rodinného domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Blesk během sobotní noční bouřky zapálil část střechy a podkroví rodinného domu v Horní Němčí na Uherskohradišťsku. Požár se nejprve snažili zlikvidovat majitelé domu pomocí zahradní hadice s vodou, na pomoc jim však museli vyjet hasiči. Škodu vyšetřovatel odhadl na 100 tísc korun, včasným zásahem se záchranářům podařilo ochránit majetek za dva milióny korun. Uvedl to v neděli mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Blesk. ilustrační foto.

Článek

"V době vzniku požáru byla nad obcí bouřka. Majitelé domu byli doma, když se ozvala silná rána, z elektrických zásuvek se zablesklo a došlo k výpadku proudu. Ani opětovná snaha o zapnutí proudu přes jističe nebyla úspěšná. Následně majitelé zjistili kouř ze střechy domu a možný požár v obytném podkroví," uvedl mluvčí hasičů.

Hasičům se podařilo požár rychle lokalizovat. Rozebrat museli část konstrukce střechy, podkroví a sádrokartonových obkladů. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Podle vyšetřovatele do domu skutečně udeřil blesk. Také svědci uváděli, že blesk udeřil do antény rodinného domu, který nebyl vybaven bleskosvodem.

Reklama

Výběr článků

Načítám