Hlavní obsah

Koně spadli do montážní jámy autoservisu

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Klobouky

Dva splašené tažné koně vytahovali v pátek odpoledne z dvoumetrové montážní jámy hasiči ve Valašských Kloboukách na Zlínsku. Zásah měli velmi ztížený. Jeden kůň druhého v úzké jámě zavalil.

Článek

Záchranáři museli povolat speciální vyprošťovací vůz z padesát kilometrů vzdálených Otrokovic. Ještě před jeho příjezdem však koně vytáhl autojeřábník, který se svým vozem dorazil z nedaleké Poteče.

„Dva tažní koně se splašili v areálu firmy s autodopravou a vběhli do jedné z hal. Tam oba spadli do odkryté jámy. Jeden z koní skončil na dně úzkého prostoru, druhý dopadl na něj. Zaměstnanci firmy na jejich vytažení nestačili,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Velitel zásahu se v první chvíli rozhodl vyprostit horního koně za pomoci navijáku a traverzy nad montážní jámou. „Koně měli postroje, které ale na vytažení nestačily a praskly,“ poznamenal mluvčí. Nakonec se zvířata podařilo vyprostit jeřábem, který byl k dispozici dřív než vyslaný stroj hasičů z Otrokovic. Jejich zranění byla jen povrchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám