Hlavní obsah

Školáci v Ostravě okradli a vážně zranili 87letou důchodkyni

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tři mladíky z Ostravy ve věku od 15 do 16 let, z nichž dva jsou doposud žáky základní školy, policie v minulých dnech obvinila z okradení 87leté důchodkyně. Ve chvíli, kdy se jí pokoušeli odcizit kabelku, upadla na zem a utrpěla zlomeniny. Jeden z mladíků byl zadržen krátce po činu, další dva pak o něco později.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

O případu, který se odehrál 8. dubna, informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková v úterý.

„Poblíž prodejny na Jugoslávské ulici v Ostravě-Zábřehu se ženě měl pokusit odcizit kabelku jeden z trojice mladíků. Žena při skutku bohužel upadla na zem a vážně se poranila, utrpěla zlomeniny i masivní krvácení,“ uvedla mluvčí s tím, že patnáctiletý chlapec už byl obviněn z pokusu o krádež, další dva ze stejného provinění ve formě návodu.

Dva obvinění jsou žáky devátého ročníku základní školy, třetí je už středoškolák. „Chlapci si měli ženu vybrat zcela cíleně, měli předpokládat, že vzhledem ke svému věku za nimi nepoběží. Motivem měl být finanční zisk, peníze chtěli utratit v jedné z provozoven řetězce rychlého občerstvení,“ dodala mluvčí s tím, že v době krádeže měli být všichni ve škole.

„V kabelce přitom seniorka neměla příliš vysokou hotovost, jednalo se o částku řádově několika stokorun. Následek na zdraví je ovšem závažný,“ podotkla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám