Hlavní obsah

K utopené ženě přivedl lidi štěkot psa

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Pobíhající pes, jehož štěkot slyšeli lidé od potoka, upozornil v neděli odpoledne obyvatele Malé Bystřice na Vsetínsku na mrtvou sousedku. Žena se zřejmě utopila, když šla k potoku pro vodu.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Policisté přijali oznámení na tísňové lince krátce před čtvrtou hodinou odpoledne. Na místo vyjeli kriminalisté. Přivolaný lékař konstatoval smrt a doporučil nařídit pitvu, která objasní příčinu úmrtí. Cizí zavinění jsme na místě vyloučili, ani lékař neshledal na těle ženy známky násilí,“ řekla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Lidem se zdálo divné, jak pes zoufale běhá kolem domku, což prý nikdy předtím nedělal. Čtyřiašedesátiletá majitelka ho podle nich měla vždy pečlivě na vodítku. Šli se tedy podívat do domu, ale tam nikdo nebyl. Potom ale uslyšeli, jak pes štěká u potoka, který je od příbytku poškozené vzdálený jen několik metrů. Když spatřili ženu v potoce, ihned ji vytáhli na břeh. Bohužel jí však již nebylo pomoci,“ uvedla Javorková.

Žena šla k potoku s největší pravděpodobností nabírat vodu. „Poblíž jsme nalezli její kbelík. Proč do potoka spadla, zatím nevíme. Buď se jednalo o nešťastnou náhodu, nebo na pádu do vody nese vinu nějaká zdravotní indispozice. Policisté se případem nadále zabývají a čekají na výsledky pitvy,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám