Hlavní obsah

Matka odsouzená za pokus otrávit šestiletou dceru se v cele zhroutila

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Už při čtení rozsudku se jí podlomila kolena a po zbytek řeči soudce, který popisoval, jak trávila svoji dceru, už musela sedět. O pár hodin později se sedmadvacetiletá žena z Nejdku, kterou v pátek poslal Krajský soud v Plzni na 25 let za mříže za pokus vraždy šestileté Terezky, zhroutila ve vazební cele plzeňské věznice na Borech a musela být převezena do vězeňské nemocnice k hospitalizaci.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Vězeňská eskorta odvádí obžalovanou ženu ze soudní síně.

Článek

„U obviněné ženy došlo v pátek večer ke zdravotní indispozici a nyní je už pod dohledem na našem specializovaném pracovišti,“ potvrdila Právu mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová. Bližší zprávu o stavu ženy ale nechtěla poskytnout s ohledem na to, že tyto informace nejsou veřejné.

Podle oslovených psychologů na ženu zřejmě dolehla deprese z představy, jak dlouhou dobu bude trávit ve vězení. Už jednou se v průběhu vyšetřování pokusila v cele spáchat sebevraždu.

Žena podle soudu podala dceři do pití smrtelnou dávku chladicí kapaliny do motorů, aby ji zabila.

Požití jedovaté látky způsobilo holčičce těžkou poruchu vědomí, rozvrat vnitřního prostředí a poškození ledvin. Lékaři ji doslova sebrali hrobníkovi z lopaty. Žena se pak snažila vinu svést na svého druha a otce Terezky, se kterým se ve zlém rozešla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám