Hlavní obsah

Vychytralá žena schovala drogy do gulášové polévky

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kde mizí drogy před policejní razií? Podle filmů obvykle v nádrži s vodou na splachování záchodu. Mnohem chytřejší však byla žena z Brna, která se zřejmě už delší čas živí prodejem heroinu a na jejíž dveře pavlačového bytu znenadání zabouchala skupina policistů z protidrogového týmu Toxi.

Článek

Chytrá hlava rozvětveného rodinného klanu pak připravila kriminalistům horké chvilky hledání. Ještě štěstí, že mezi nimi byla i žena, kterou nakonec zajímalo, co paní domu pod pokličkou vaří a jak chutná její polévka.

Brněnská drogová scéna je od minulého týdne zase chudší o postavu jednoho distributora heroinu. Sedmačtyřicetiletá žena si podle vlastních slov prodejem drogy přivydělávala, aby mohla zaopatřit početnou rodinu. Neznámé zákazníky vždy odbavila na dvoře pavlačového domu, bližší osoby pozvala do bytu.

Návštěvu v podobě policejního týmu hostitelka však v den, kdy jeho členové zabušili u vchodu, nečekala. Letmý pohled kukátkem naznačil, kolik uhodilo. Než se dveře bytu rozlétly dokořán, stihla dealerka všechen kontraband chytře ukrýt.

„Kriminalisté měli povolení k domovní prohlídce, i tak jim ale připravila dlouhé chvíle plné přemítání nad nejvhodnější skrýší zakázaného opiátu. Nakonec však vyhrála kulinářská zvídavost zúčastněné vyšetřovatelky, která paní domu nahlédla pod pokličku. V hrnci s gulášovou polévkou plaval igelitový sáček s osmnácti heroinovými psaníčky,“ uvedl policista Petr Nečesánek.

Připravená pochutina tak schopné kuchařce může v souladu s platnými právními předpisy za trestný čin nedovolená výroba a nakládání s psychotropními látkami vynést až pětiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám