Hlavní obsah

Po výbuchu plynu hořelo v Šumperku auto, majitel se popálil

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Mohutný výbuch probudil ve čtvrtek krátce před šestou hodinou ráno obyvatele Hybešovy ulice v Šumperku. V osobním vozidle značky Hyundai tu explodovala plynová lahev. Auto následně zachvátil požár a jeho šestatřicetiletý majitel byl popálen.

Článek

Jednalo se o cizince. „Muž si plyn pouštěl přes noc ve vozidle. Chtěl zřejmě spáchat sebevraždu,“ řekl Právu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

„Auto stálo odstavené v soukromé firmě, nikde poblíž v okolí se nenacházely stavby. Když hasiči přijeli na místo, vozidlo bylo zcela zničeno požárem, třicetikilogramová plynová bomba explodovala ještě před jejich příjezdem. Na místě byl popálen majitel auta, který byl v době výbuchu ve vozidle,“ řekla Právu mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Muž utrpěl popáleniny druhého stupně na dvaceti procentech těla, včetně obličeje a krku. Ve stabilizovaném stavu byl převezen na specializované pracoviště do Ostravy,“ sdělil Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Do Ostravy musel být podle něj popálený muž převezen pozemní cestou. „Vrtulník nebylo kvůli počasí možné využít. Padal namrzající déšť, který by mohl způsobit jeho pád,“ dodal k tomu mluvčí.

„Jako příčinu vzniku požáru stanovil vyšetřovatel výbuch směsi plynu se vzduchem,“ konstatovala Hacsiková. Výše škody je podle ní předmětem šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám