Hlavní obsah

Chlapce, který byl dvakrát na pohotovosti a zemřel, zabila nejspíš chřipka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetiletý chlapec, který o víkendu i po dvou návštěvách lékařské pohotovosti zemřel, podlehl pravděpodobně chřipce. Mluvčí policie Prahy-venkov Zdeněk Chalupa potvrdil, že v chlapcově těle byl skutečně objeven virus chřipky typu B.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Rodiče v neděli zavolali záchranáře k dítěti, které mělo již několik dnů horečku a bylo apatické. Během hovoru se záchranáři chlapec upadl do bezvědomí a po chvíli i přestal dýchat. Dispečerka proto otce po telefonu naváděla, jak má poskytnout první pomoc. V oživování pokračovali i záchranáři, kteří mezitím přijeli na místo, ale marně.

Lékař z Thomayerovy nemocnice v podezření

Den předtím byli rodiče s dítětem dvakrát na pohotovosti, kde ho ošetřili a poslali domů. "Pokud má pandemická chřipka u pacienta takhle těžký průběh, měl by okamžitě dostat řádnou lékařskou péči, například by měl být napojen k plicní ventilaci," řekl deníku Blesk předseda České vakcinologické společnosti Roman Prymula.

Podezření z podcenění léčby podle listu padá na lékaře z Thomayerovy nemocnice.

"Je potřeba počkat na kompletní výsledky pitvy, včetně veškerých laboratorních vyšetření. Ty ukážou, jestli došlo ze strany lékařů k pochybení, případně k zanedbání péče," uvedla mluvčí nemocnice Martina Štanclová. Zda dotyčný lékař na pediatrické klinice dále ordinuje, odmítla sdělit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám