Hlavní obsah

Policie hledá modrookého lupiče, v Ostravě přepadává herny

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po dosud neznámém lupiči, podezřelém z trojice loupežných přepadení v Ostravě, pátrá policie. Jednu hernu dokonce vyloupil dvakrát po sobě. Muž vysoký asi 175 centimetrů má podle popisu modré oči a loupil buď s černou bundou, přetaženou přes hlavu, anebo s baseballovou čepicí otočenou kšiltem dozadu.

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Muž přepadl 12. listopadu hernu na ulici Václava Jiříkovského na sídlišti Dubina, na Silvestra pak nedalekou hernu na ulici Dr. Matínka a 11. ledna zopakoval vyloupení v první herně.

„Způsob spáchání zločinů byl podobný, neznámý pod pohrůžkou nože získal finanční hotovost a z místa i s penězi odešel. Barmanky mu tak vydaly celkem asi 51 tisíc korun,“ uvedla Holčáková.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro zločin loupež a pachateli tak hrozí trest vězení až na deset let,“ dodala.

V souvislosti s loupeží policie pátrá po identitě muže, který se před spácháním poslední loupeže pohyboval v podchodu pod Horní ulicí v Ostravě-Dubině.

„Žádáme občany, kteří mohou k věci sdělit jakékoliv informace, aby nás kontaktovali na lince 158 či kterékoliv policejní služebně. Telefonovat mohou svědci přímo kriminalistům na číslo 737 409 739,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám