Hlavní obsah

Na horách padali malí lyžaři, jedna dívka si zlomila páteř

Právo, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K několika velmi vážným úrazům, které si přivodily děti na lyžích, vyjížděli v průběhu víkendu liberečtí záchranáři. Jak Právu sdělila mluvčí liberecké krajské záchranné služby Lenka Markovičová, v sobotu letěl vrtulník na Benecko pro desetiletou lyžařku.

Článek

„Holčička upadla na sjezdovce a se zlomeninou páteře ji přepravil vrtulník na traumatologické centrum liberecké nemocnice,“ podotkla Markovičová.

V Albrechticích v Jizerských horách pak ošetřili šestiletou lyžařku, která si vymkla koleno.

V neděli musel vrtulník převézt na liberecké traumacentrum z Jablonce nad Jizerou sedmiletého chlapce, který se na sjezdovce srazil s jiným lyžařem a zůstal v bezvědomí.

„Chlapec po srážce skončil v ochranné síti vedle sjezdovky. Do nemocnice byl převezen v bezvědomí s poraněním hlavy,“ popsala Markovičová.

Do jablonecké nemocnice pak transportovali 8letého chlapce se zlomeninou dolní končetiny z Dobré Vody a šestnáctiletou dívku, která si při pádu na lyžích zhmoždila břicho.

Reklama

Výběr článků

Načítám