Hlavní obsah

Klaus dědečkovi Pavlínky z Mostecka jen odložil nástup trestu

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dědeček malé Pavlínky z Mostecka Andrej Kocur zatím ještě nemá vyhráno ve svém boji proti odchodu do vězení. Důvěryhodný zdroj Práva popřel ve středu večer informace serveru iDnes.cz, podle kterých měl prezident Václav Klaus udělit Kocurovi milost, a odpustit mu tak zbytek trestu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Dotyčný muž si zažádal o milost a v říjnu loňského roku prezident na základě této žádosti rozhodl pouze o tom, že odloží jeho nástup do výkonu trestu do doby, než se rozhodne samotné řízení o milosti,“ řekl zdroj Práva.

Kocur si má odsedět ještě rok z patnáctiměsíčního trestu, který dostal za to, že jednu ze svých dcer neposílal do školy.

Koncem roku 2009 média přinesla příběh jeho vnučky Pavlínky, o kterou se Kocur staral v polorozpadlém domě v Lomu u Mostu. Její otec byl v té době ve vězení a Kocur do něj měl nastoupit také, takže hrozilo, že dívka skončí v dětském domově.

Soud mu ale nakonec přerušil trest ze zdravotních důvodů a následně nástup do vězení odložil do konce letošního ledna.

V říjnu pak zasáhl prezident Klaus, který tedy Kocurův trest odložil zatím na neurčito, dokud nerozhodne, zda jeho žádosti o milost vyhoví či nikoli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám