Hlavní obsah

Muž z hořící restaurace v Třinci stačil vyskočit, manželka se udusila

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Tragickou dohru měl ve středu požár restaurace v Třinci na Frýdecko-Místecku. Pětašedesátiletý majitel restaurace se před kouřem a plameny zachránil tak, že skončil z prvního patra a zlomil si při tom nohu. Jeho manželku v hořící budově našli až přivolaní hasiči, záchranářům se ale ženu už nepodařilo přivést k životu.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Pravděpodobnou příčinou jejího úmrtí je nadýchání kouřem,“ informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Mluvčí záchranky Lukáš Humpl potvrdil, že pětašedesátiletý muž utrpěl zranění nohy poté, co vyskočil z okna hořící budovy. „O tři roky mladší žena byla z místa požáru vynesena hasiči, v té době však již nejevila žádné známky života. Posádka záchranné služby zahájila oživovací pokusy ve snaze obnovit činnost pacientčina srdce. Více než půlhodinová snaha však nevedla k úspěchu a život postižené se nepodařilo zachránit,“ konstatoval Humpl.

Policisté v tuto chvíli prohledávají požářiště i za pomocí speciálně vycvičených psů. Příčina požáru není známa. „Policisté zajišťují stopy a vyslýchají svědky události. Ve věci je zahájeno trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Pokud bude zjištěno, že k požáru došlo cizím zaviněním, hrozí pachateli až tři roky vězení,“ řekl mluvčí policie Žurovec.

Podle hasičů hořelo hlavně v kuchyni a výčepu restaurace. „Krátce po poledni hasiči dostali oheň pod kontrolu, když se jim podařilo zabránit jeho rozšíření na další patra objektu. Vedle dohašování budou celou budovu odvětrávat pomocí přetlakových ventilátorů,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám