Hlavní obsah

Za únos a znásilnění Vietnamky dostali kamarádi 7 a 6 let vězení

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Své finanční problémy řešili dva třicetiletí kamarádi z Třebíčska Jaromír Čech a Martin Andel únosem Vietnamky, za kterou požadovali výkupné půl miliónu korun. Ženu navíc v zajetí znásilnili. Ve středu brněnský Krajský soud poslal Čecha na sedm let za mříže, jeho kumpán Andel v káznici stráví následujících šest let.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jaromír Čech (vpravo) a Martin Andel u soudu svou vinu nepopírali.

Článek

Akce jim nevyšla, policisté je při předávání peněz lapili.

K události došlo loni na začátku srpna. Kamarádi si vyhlédli náhodně vybranou Vietnamku u tržnice na Olomoucké ulici v Brně, zatáhli ji do auta, spoutali, vyhrožovali paralyzérem a odvezli ji za město.

Z jejího telefonu pak volali na poslední volaná čísla a po lidech na druhé straně sluchátka požadovali výkupné. „Vietnamku jsme si vybrali proto, že jsme si myslili, že její příbuzní budou mít peníze a nebudou volat policii,“ vysvětlil volbu Čech.

Čekání na výkupné si navíc rozhodli zkrátit tím, že na smrt vyděšenou ženu v autě znásilnili. „Ta žena byla pěkná, chytili jsme ji za ruce, svlékli jsme ji a osahávali na přirození a prsou. Já jsem ji strkal prsty do přirození, ale ona se bránila a mě hned došlo, co jsem udělal, takže jsem ji pomohl obléci a nechal jsem toho,“ tvrdil ženatý otec několika dětí Čech.

„Já jsem ji jen držel ruce, aby se nebránila, nic jsem ji nedělal,“ bránil se jeho kumpán Andel.

Podle soudkyně Dany Kancírové je zřejmé, že skutek se stal, jak ho popsala policie, oba se navíc ke svému činu přiznali a před soudem se kajícně unesené a znásilněné ženě omlouvali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám