Hlavní obsah

Na dluhy si chtěli kamarádi vydělat únosem Vietnamky, v zajetí ji zneužili

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Únos a výkupné jako řešení špatné finanční situace. To byl plán, který se podle policie zrodil v hlavách dvou dlouholetých kamarádů z Třebíčska Martina Andela a Jaromíra Čecha. Jejich obětí se měla stát třicetiletá Vietnamka, kterou si oba muži vyhlédli u brněnské tržnice na Olomoucké ulici.

Článek

Podle obžaloby chtěli za její propuštění půl miliónu korun, navíc ženu znásilnili. Oba třicátníky nakonec při předání peněz zadržela policie, ze svého činu se začali v úterý zpovídat před brněnským Krajským soudem.

„Loni 4.srpna večer si u tržnice vyhlédli jednu ženu. Zatáhli ji do auta, svázali jí ruce, připoutali k sedačce a odjeli s ní z Brna, přičemž ženě vyhrožovali paralyzérem. Po jejích rodinných příslušnících a známých pak požadovali výkupné ve výši půl miliónu, což později snížili na 300 tisíc korun,“ prohlásila v obžalobě státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová.

Ta žena byla pěkná, chytili jsme ji za ruce, svlékli jsme ji a osahávali.
jeden z obžalovaných

Oba muži se před soudem dušovali, že ženě nechtěli nijak ublížit a celá věc je prý mrzí. „Vietnamku jsme si vybrali proto, že jsme si myslili, že její příbuzní budou mít peníze a nebudou volat policii,“ vysvětlil Čech.

Protože neznali její totožnost, sebrali jí mobil a podle žalobkyně volali na poslední volaná čísla. Po lidech, kteří na druhé straně zvedli sluchátko, pak měli požadovat výkupné. Jenže komunikace vázla i kvůli jazykové bariéře. Ta ale podle všeho mužům nijak nebránila v tom, aby na ženu sexuálně zaútočili.

Žádné finanční odškodnění po nich nežádám, jen chci, aby skončili ve vězení.
unesená žena

„Ta žena byla pěkná, chytili jsme ji za ruce, svlékli jsme ji a osahávali na přirození a prsou. Já jsem ji strkal prsty do přirození, ale ona se bránila a mě hned došlo, co jsem udělal, takže jsem ji pomohl obléci a nechal jsem toho,“ tvrdil Čech, ženatý otec několika dětí.

„Já jsem jí jen držel ruce, aby se nebránila, nic jsem jí nedělal,“ bránil se jeho kumpán Andel. „Žádné finanční odškodnění po nich nežádám, jen chci, aby skončili ve vězení,“ prohlásila u soudu unesená. Senát v čele se soudkyní Danou Kancírovou by mohl vynést verdikt už ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám