Hlavní obsah

Osmnáctiletý opilý řidič utekl od zraněného spolujezdce

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Opilý osmnáctiletý řidič utekl v pátek pozdě večer na Šumpersku z havarovaného auta a na místě nechal bez pomoci svého těžce zraněného spolujezdce, který v něm zůstal zaklíněný. Policie o tom informovala v neděli.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

K nehodě došlo kolem půl desáté večer na silnici mezi Novým Malínem a osadou Krásné. „Řidič osobního auta značky Ford Ka na přímém úseku pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem a stavu vozovky, která byla namrzlá. Dostal smyk a přejel do protisměru, kde narazil do stromu a do svahu. Vozidlo se nárazem otočilo a převrátilo se na pravý bok,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Mladík podle ní po nehodě z místa utekl, aniž by poskytl první pomoc zraněnému spolujezdci, který zůstal ve vozidle zaklíněn. Ten byl po vyproštění s těžkým zraněním převezen do nemocnice.

„Po půlnoci se řidič sám dostavil do nemocnice k ošetření. Byl zde také se zraněním hospitalizován. Dechovou zkouškou u něj bylo naměřeno 1,23 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí. Bližší okolnosti případu policie dosud šetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám