Hlavní obsah

Úplatkem chtěl dostat vnuka z průšvihu, teď mu za to hrozí až šest let vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli snaze o podplacení policisty bude muset jít před soud 65letý muž z Ostravy. V budově dopravního inspektorátu nabízel úplatek za to, že policista přimhouří oko nad dopravní nehodou jeho vnuka. Vyšetřovatel ale celou věc oznámil a dědeček byl obviněn ze zločinu podplácení.

Článek

„Senior a jeho příbuzný, podezřelý z protiprávního jednání, měli nejprve využít svého práva a k okolnostem dopravní nehody nevypovídat. Podezřelý senior se však měl následně vrátit do kanceláře a vyzvat policistu, prověřujícího nehodu, který bezprostředně předtím vedl výslech, aby za ním šel do jiné místnosti,“ uvedla v úterý mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„Potom se měl opakovaně dotázat policisty, zda by se prověřovaná věc nedala řešit jiným způsobem s příslibem možného prospěchu, který dále nekonkretizoval,“ dodala mluvčí s tím, že důchodci šlo o to, aby jeho příbuzný nemusel jít před soud.

Protože však policista takové jednání odmítl, bude muset jít před soud nejenom řidič, ale i jeho dědeček, který chtěl pomocí úplatku řidiče vytáhnout z průšvihu. „Obviněnému tak hrozí trest odnětí svobody od jednoho do šesti let,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám