Hlavní obsah

Jeden zloděj hlídal, druhý kradl z balkónů vánoční cukroví

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Zmařit několikadenní předvánoční práci hospodyň chtěli v noci na středu zloději v teplické městské části Šanov. Na místo dříve vykrádaných vozidel si tentokrát vyhlédli cukroví v krabici na balkónech. Policisté muže brzy dopadli a navrhli jednoho z nich umístit do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mladíci ve věku 18 a 16 let se po domluvě vydali na cukrářskou výpravu. Mezi tím, co jeden hlídal, druhý vyšplhal tři metry do výšky na balkón, kde odcizil krabici s cukrovím za dva a půl tisíce korun. S jídlem však roste chuť, a tak zloděj vlezl na další dva balkóny ve stejném domě, kde vzal další čtyři krabice cukroví.

„Po dvaceti minutách od oznámení krádeže zadrželi policisté nedaleko oba zloděje i s jejich lupem. Vyšetřováním vyšlo najevo, že mladíci mají na svědomí celkem sedm vloupání do vozidel v Šanově, která spáchali od října do současné doby,“ řekla mluvčí policie Ilona Novotná.

Celkem způsobili škodu přes 45 tisíc korun. „Oběma mladým mužům bylo sděleno obvinění z krádeže a poškození cizí věci.

„Mladší byl propuštěn na svobodu, starší z dvojice zůstává v policejní cele a vzhledem k jeho bohaté trestní minulosti byl podán návrh na vzetí do vazby,“ doplnila Novotná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám