Hlavní obsah

Opilého řidiče s téměř šesti promile v krvi zachránila policejní hlídka

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Opilí řidiči nepovažují obvykle za štěstí, když je v podroušeném stavu načapá policejní hlídka. Jenže právě pohotovost strážců zákona zřejmě zachránila život šestačtyřicetiletému muži z Mohelnice, který v noci na pondělí naboural do jednoho z domů na ulici Vlhké v Brně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Muž nejprve šokoval policisty tím, že nadýchal téměř šest promile alkoholu, kontrolní měření už ale nezvládl, protože se zhroutil. Policisté ihned zahájili resuscitaci a téměř k smrti opilého muže pak předali do péče záchranářům.

Podle vedoucího brněnské záchytky Jiřího Pokory dosahují tak vysokých hodnot, pro běžného smrtelníka smrtelných, zejména pravidelní konzumenti a alkoholici. „U takových lidí je pak vyšší míra tolerance k alkoholu, lidově řečeno mají trénink,“ řekl Právu Pokora s tím, že je ale také nutno brát výsledek dechové zkoušky s rezervou, zcela průkazné je totiž až vyšetření krve.

„Podobně je to s tolerancí i u jiných návykových látek, třeba člověk závislý na heroinu potřebuje tolik drogy, kolik je desetinásobná smrtelná dávka pro normálního člověka,“ přidal Pokora.

Rekordní opilec nebyl jediným hříšníkem, kterého policisté v Brně přistihli pod vlivem alkoholu za volantem. Další výtečník se moravskou metropolí proháněl s třemi promile alkoholu. Když ho policisté zastavili, nejdříve se vymlouval, že neřídil, a když mu policisté neuvěřili, pustil se s nimi do pěstního souboje. Opilce nakonec zklidnila až pouta.

Reklama

Výběr článků

Načítám