Hlavní obsah

Lupič půl roku okrádal nemocnou o celý důchod

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Smutný případ lidského hyenismu, spočívající v dlouhodobém okrádání a tyranizování invalidní důchodkyně, vyšetřují kriminalisté na Bruntálsku. Sedmadvacetiletého muže obvinili z toho, že padesátiletou ženu z Krnova minimálně osm měsíců pravidelně okrádal o veškeré prostředky. Tak pak neměla ani na jídlo a zaplacení nájmu.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

O případu informovala ve středu mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. Tyranizovaná žena se kvůli strachu z pachatele odmítala komukoliv svěřit. Policie se o případu dozvěděla poté, co mapovala aktivity 27letého muže, který je už delší dobu ve vazbě kvůli jiné násilné trestné činnosti. Nyní tedy jeho trestní stíhání rozšířili o další případ.

„Zjistili, že invalidní ženu okrádal o celý důchod. Vytipoval si ji loni v listopadu, protože věděl, že je zdravotně hendikepovaná,“ uvedla Tušková s tím, že poprvé ženu oloupil o pět tisíc korun.

„Následně od prosince 2009 do srpna 2010 ji čekal ve výplatním termínu u peněžního ústavu v Krnově, kam si poškozená chodila pro důchod, který mu ze strachu z jeho osoby vždy odevzdala. V uvedeném období zůstala zcela bez finančních prostředků,“ dodala mluvčí.

Potvrdila i to, že elektrárenská společnost zoufalé ženě dokonce odpojila i elektřinu, takže si musela doma svítit svíčkami. Obviněný muž ji postupně připravil o částku přesahující 60 tisíc korun.

„Teď mu hrozí trest odnětí svobody až do výše deseti let,“ doplnila mluvčí bruntálské policie s tím, že muž je obviněn z trestných činů loupeže, krádeže a porušování domovní svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám