Hlavní obsah

Opilec nahlásil krádež auta, pak vyšlo najevo, že zapomněl, kde parkuje

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S pocitem marnosti a zbytečné práce uzavřela policie v Ostravě případ nahlášené krádeže automobilu a zároveň vykradení domácího trezoru. Během šetření totiž vyšlo najevo, že 54letému muži, který zločin nahlásil, se vůbec nic neztratilo a za všechno může jeho opilecká roztržitost.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nyní může mít opilec dvojnásobnou radost - všechny věci se našly a ani za způsobení planého poplachu mu nic nehrozí, protože zákon ani na podobné případy žádnými sankcemi nepamatuje.

Případ policie začala vyšetřovat v sobotu, kdy muž po prohýřené noci oznámil, že mu někdo ukradl auto a navíc mu vykradl domácí trezor a z bytu s mizel i s klíči od uzamčeného trezoru.„Cestou z oslavy se měl náhodně seznámit s neznámým mužem, kterého měl pozvat do bytu, spolu pak měli něco vypít. Následně měl muž usnout a když se vzbudil v sobotu dopoledne, měl zjistit, že mu byly odcizeny výše uvedené věci,“ uvedla v pondělí mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Policisté do bytu přivolali zámečníka, který uzamčené trezor pomohl otevřít. V tu chvíli vyšlo najevo, že žádné věci z trezoru nezmizely. Policie však přesto v prověřování případu pokračovala, a odcizený vůz zařadila do databáze kradených vozidel.

Popis údajného pachatele byl nekonkrétní

„Popis muže, s kterým se měl oznamovatel náhodně seznámit, nebyl příliš detailní. Kriminalisty čekalo prověřování věci, zajištění stop, pátrání po vozidle i neznámém muži, zjištění faktů, které měly krádeži předcházet. Některé skutečnosti si muž vzhledem k požití alkoholu nepamatoval,“ řekla Holčáková.

Největší překvapení pak kriminalisty čekalo už druhý den, kdy muž po úplném vystřízlivění oznámil, že automobil našel. „Až následný den si totiž uvědomil, že vozidlo zaparkoval jinde než se původně domníval. Zjistil také, že auto je skutečně na svém místě,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám