Hlavní obsah

Policie zatkla propuštěného sadistického vraha, který nedocházel na léčbu

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kriminalisté zatkli v pátek na žádost psycholožky propuštěného sadistického vraha, kterého soud v roce 2005 odsoudil za vraždu dívky k sedmiletému žaláři. V roce 2009 byl propuštěn na podmínku. Měl ale nařízenou ambulantní léčbu, na kterou však řádně nedocházel a nepřinesla tak potřebné výsledky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Brněnský kriminalista Pavel Kříž ve středu uvedl, že muž je nyní ve vazbě. Dvaatřicetiletý muž dostal před pěti lety mírný trest s ohledem na to, že vraždu spáchal v částečné nepříčetnosti. Po podmínečném propuštění začal navštěvovat psycholožku.

Lékařka ale dospěla k závěru, že její pacient je pro okolí nebezpečný. V září 2009 požádala Městský soud Brno, aby muže umístil do léčebny, a zamezilo se tak jeho volnému pohybu. Soud však záležitost nevyřešil.

Proto se lékařka obrátila přímo na policii s tím, že "nechce nést odpovědnost" za případné protiprávní jednání svého pacienta. Muž byl o několik hodin později zadržen u přítelkyně v Chropyni na Kroměřížsku.

"Neúčastnil se nařízených návštěv u lékařky, čímž se dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí. Nyní je již na soudu, aby v kauze rozhodl, a to nejen o našich výhradách, ale také o žádosti o jeho umístění do ústavní léčby," dodal Kříž.

Lidé nebezpeční svému okolí mohou skončit v léčebnách, popřípadě v detenčním ústavu, v němž jsou zcela odděleni od okolního světa. Ústav je součástí věznice Brno-Bohunice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám