Hlavní obsah

Za propíchané gumy u 33 aut dostal výtržník podmíněný trest

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ten den se s ním rozešla přítelkyně. Šel to zapít do hospody a cestou domů si vylil vztek na desítkách zaparkovaných vozidlech, kterým propíchal pneumatiky. Dvacetiletého muže z Boru potrestala tachovská soudkyně Michaela Řezníčková za poškození cizí věci šestiměsíčním vězením s podmínečným odkladem na rok a půl.

Foto: Profimedia.cz

Muž poničil několik desítek pneumatik.

Článek

„Přiznal se k tomu s tím, že měl špatný den. Ztratil přítelkyni a také byl pod vlivem alkoholu. Svého činu litoval,“ řekla Právu soudkyně.

Mladík v noci na poslední květnový den poškodil pneumatiky u 33 vozidel v centru města. Mezi poničenými vozy byly i dodávky a jeden autobus. U většiny vozidel prorazil hned dvě nebo tři gumy současně a mnoho poškozených motoristů muselo auto postavit na špalky, aby mohli opravit všechna kola najednou. Mladík do gum bodal nožem.

„Vybavuji si, jak jsem slyšel rány, to asi jak kola bouchala,“ uvedl při výslechu na policii.

Škoda, kterou způsobil, dosáhla téměř sto tisíc korun. „Poškozeným musí škodu uhradit. Ne všichni se ale připojili s náhradou škody k trestnímu řízení,“ dodala Řezníčková.

Rozhodnutí, které soudkyně vydala formou trestního příkazu, zatím ještě není pravomocné. Pokud si obžalovaný proti němu podá odpor, bude ve věci nařízeno hlavní líčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám