Hlavní obsah

Bagrista na Klatovsku vykopal lidskou lebku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ustaleč

Při stavbě plotu kolem rodinného domku v Ustaleči na Klatovsku vykopal bagrista část lidské lebky. Policie místo uzavřela. Kosti nyní zkoumají soudní patologové.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Podle předběžného odhadu se jedná o lebku patrně muže starou nejméně 20 let. Přesnější datování budeme mít k dispozici po expertíze. Zatím jsme na místě pozastavili další stavební činnost,“ řekl šéf klatovské policie Jan Myslivec.

Podle něho kriminalisté už začali s místním šetřením. „Vyptávají se místních starousedlíků, jestli si třeba nepamatují, zda se tam v minulosti někdo ztratil,“ pokračoval Myslivec.

Bagrista narazil na lebku, když hloubil jámu na sloupek. Nález je neobvyklý také z toho důvodu, že v okolí není ani nikdy nebylo žádné pohřebiště.

„Terén je původní, nejde o žádnou navážku,“ dodal šéf policie. Myslivec také nevylučuje, že kriminalisté na místě začnou sami kopat kvůli dalším kosterním pozůstatkům. „To všechno bude záviset na tom, co nám řeknou soudní znalci po expertíze lebky,“ uzavřel Myslivec.

Reklama

Výběr článků

Načítám